Biletul zilei

Information

Added: 2018-02-02
Category: blogul

Tags article
Biletul zilei

Biletul zilei

Parisul, dacă are aspectul acela elegant pe care îl admiri se datorează mai ales interdicției ca vreo clădire să depășească standardul de 6-8 etaje /25 de metri/ ceea ce conferă un stil și unitate nebănuite. Am văzut din avion spații unde se construiau viitoare localități, toate străzile erau trasate înainte …presupun că și utilitățile se instalau din timp în așa fel încât se evita deranjul permanentelor șantiere și săpături de care acasă suntem sătui.

Cu ani în urmă mulțime de latini cam jerpeliți îți oferea pe stradă pozele-carte de vizită ale unor animatoare care se vindeau pe bani puțini, astăzi fetele și-au pus ținute luxuriante de show-girls și fac poze cu tine pentru câte un dólar iar latinii transpiră sub costume grele de Batman sau Mickey ca să te fotografiezi cu ei. Totul evoluează…și sărăcia. În cazinouri lași bacșiș de câte ori câștigi, când joci băutura e gratuită însă oferi fetei 1 dolar de fiecare pahar adus, măcar din plăcerea de a-i admira ținuta, barmanul ia 1-2 $ de băutură, la hoteluri, în restaurante lași 15-20%, la bufete pui pe masă la plecare 1-2$, în cluburile de noapte de asemenea. Și e vorba de populație de peste 2 milioane rezidenți, creșterea fiind de 4,9%, în fiecare lună venind aici 4500 de oameni ceea ce proiectează la 3 milioane populația din 2020.

Bine că există tot felul de asociații care luptă din gură pentru România Curată în timp ce nu poți intra într-un local din cauza fumului iar pe stradă…te așteaptă maidanezii.

Top